Zázrak obrácení

12. 1. 2014 16:29
Rubrika: Osudy

Alena byla z rodiny, kde byl otec pokřtěný. Maminka pocházela z rodiny komunistů, takže tam víra nepřicházela v úvahu. Doma se občas probíralo, že něco jako Bůh nebo Boží spravedlnost asi bude, ale to bylo asi tak vše.
Tak asi kolem puberty Alča požádala otce, aby jí koupil Bibli, protože ji vedla touha do těchto věcí nějakým způsobem proniknout a začala v ní číst.
Přesto, že některé věci jí přišly nesrozumitelné, tak se tím stále chtěla zabývat. Ale nevěděla, jak s tím naložit a jak se k víře dostat blíže. Ve skrytu duše věřila, že Bůh existuje a s tím žila do doby než se narodila Danielka. Když měla Danielka jít do školky, chtěla pro ní něco jiného než běžnou školku a našla inzerát na zápis do církevní školky. A připadlo jí, že to je přesně to co hledá.

Zdánlivě se nic nedělo, ale Pán zaťukal i na Danielino srdíčko a ona si ve třetí třídě řekla o křest. Na přípravu chodila se svými rodiči a příští rok už absolvovala přípravu na křest i Alena. Při slavnosti Velikonoční vigilie tak byla pokřtěna, spolu s manželem přistoupili k prvnímu svatému přijímání, do dvou měsíců měli biřmování i svátostné manželství.

Tak přeju nám všem, žijme svou víru, protože Pán dělá zázraky.

Zobrazeno 687×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz